Mijn Brammetje was aan de wandel…

Jullie hebben allemaal kunnen lezen over mijn ieniemienie verjaardagskadootje Bram. (Lees https://saskiablogt.wordpress.com/2014/10/14/mijn-ienieminie-verjaardagskadootje/)
Brammetje is nu 4 maanden oud en wordt een echte bink! Het allerliefste ligt hij bij je op schoot, lekker kroelen en spinnen maar!! Helaas lukt het niet om hem continu binnen te houden. Hij komt van een boerderij, dus het was te verwachten… Hij gaat dan in de achtertuin achter elk blaadje aan, maar bij de eerste druppels op zijn neus, wil hij alweer naar binnen. Lekker op een kleedje of bij de meisjes liggen.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/2b7/74588420/files/2014/12/img_4097.jpg
Op eerste kerstdag ging het alleen mis. Bram glipte door de voordeur naar buiten, net toen wij weg wilden rijden naar mijn moeder voor de kerstkoffie. We zijn nog achter hem aan gerend, maar hij is zo snel, dat we hem niet te pakken kregen… Op goed geluk zijn we maar weggegaan, een kat weet over het algemeen zijn huis terug te vinden.
Maar ’s avonds… geen Bram, volgende ochtend… geen Bram… Rondje door de buurt gelopen… Ze zullen wel gedacht hebben, ik liep met een voerbakje met brokjes te schudden… 2 kleine meisjes heel verdrietig en ik kon ook wel janken. We moesten tenslotte ook weg voor het diner op 2e kerstdag. Hier zouden we blijven slapen, dus dan zou Brammetje nog een nacht buiten moeten zijn…. Via de groepsapp alle buren ingeschakeld als uitkijkposten, als hij in de straat zou zijn, kon hij gevangen worden en in huis gezet… ’s Avonds las ik een berichtje op de Facebook-pagina Houten Helpt Elkaar; iemand had een rode kater zien lopen… Na was berichtjes en foto’s over en weer bleek het niet om Bram te gaan…
De volgende dag zijn we door de sneeuwstorm naar huis gereden en nogmaals op zoek… geen Bram. Man en ik besloten om die avond nog een keer te zoeken en anders de volgende dag Amivedi in te schakelen.
En toen las ik om kwart voor 11 een berichtje op Facebook… “Iemand zijn jonge katertje kwijt??” Met 3 foto’s erbij… JAAAAAAA!!! Dit was ons Brammetje!!! Direct berichtje gestuurd en gebeld!!
Door de gladheid en sneeuw moesten we even lopen, hij was veel verder dan we dachten en zelf gezocht hadden!! Al knorrend en spinnend konden we hem overnemen van Maxime, zij dacht zo’n klein katertje alleen buiten kan niet kloppen!! Ze had hem al wat brokjes en drinken gegeven, maar thuis viel hij uitgehongerd aan op zn voerbakje… om daarna lekker warm op schoot te kruipen.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/2b7/74588420/files/2014/12/img_4106.jpg
Afgelopen nacht heeft hij heerlijk op ons bed geslapen (mag anders nooit…) we verwennen hem maar even goed!!!
Morgen sowieso eerst naar de winkel voor een halsbandje en komende week naar de dierenarts voor een chip… Maar naar buiten gaat dit mannetje voorlopig niet, blijkbaar vind niet elke kat zijn huis vanzelf terug!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s